Як раз з РАДІОМАГом і проблема - там мінімальне замовлення таке, що можна кілька приймачів зібрати повністю.
На першу ПЧ знайшов подібний фільтр, але на трохи іншу ПЧ - треба буде змінювати налаштування в синтезаторі.
На 455кГц я вже знайшов на Алі.
Приемник коротковолновика-наблюдателя RX2121AM
Re: Приемник коротковолновика-наблюдателя RX2121AM
Андрій, доброго дня!
Переглянув на цьому сайті та сайті QRZ.UA цілий ряд Ваших чудових приймачів та трансиверів.
Мені здалося, що по параметрах приймача цей найкращий:
1. Лише тут є АМ, це так ???
2. Найкращий динамічний діапазон, це так ???
3. Чутливість 1,0 мкВ БЕЗ обох ПВЧ - інші не кращі, це так ???
4. Селективність в SSB при ЕМФ краща, ніж в КФ з 8-ма кварцами, це так??? А в АМ ж аж 2 фільтри по обох ПЧ йдуть.
Переглянув на цьому сайті та сайті QRZ.UA цілий ряд Ваших чудових приймачів та трансиверів.
Мені здалося, що по параметрах приймача цей найкращий:
1. Лише тут є АМ, це так ???
2. Найкращий динамічний діапазон, це так ???
3. Чутливість 1,0 мкВ БЕЗ обох ПВЧ - інші не кращі, це так ???
4. Селективність в SSB при ЕМФ краща, ніж в КФ з 8-ма кварцами, це так??? А в АМ ж аж 2 фільтри по обох ПЧ йдуть.
Ви самі вирішуйте що для вас краще. Цей приймач дещо компромісний тому що ставилась мета зробити максимально просту конструкцію, тому деякі вузли спрощені
Зрозуміло. Але як на мене, цей приймач кращий усім з використанням ЕМФ не ширше, чим 3,0 КГц, проти усіх варіантів RX998 та RX3308.
Лиш от паяти SMD 0805 не всім легко. Мені здається, що найлегше паяти резистори та конденсатори розмірами 1206, у порівнянні із вивідними та всіма іншими розмірами SMD.
Можливо тому, RX2121AM не отримав більшої популярності, що деталі НЕ діповські більшість.... Тому що з аналогових конструкцій - це ТОП.
Будемо "розкручувати" цю тему. По всіх канонах, спочатку треба паяти резистори, що мій товариш вже й першим зробив.
Андрій, прохання уточнити або підтвердити деякі із них:
1. R14=4M7 - такого великого немає у нас в наявності. Який мінімально допустимий тут ????
2. R15=150K* - це чутливість АРП в SSB ??? Як краще підібрати ???
3. R26=330K* - я так розумію, що чим він менший, тим менше підсилення вихідного ПНЧ ???? По даташиту стоїть 1МОм і сказано, що тоді вже буде підсилення максимум 30дб. Напевно при меншому опору - ще менше. Та оскільки він йде паралельно до регулятора 100КОм, він дещо покращує плавність на низьких рівнях, так ???
4. R60=330k* - я так розумію, що це калібровка С-метра в АМ ??? При використанні синтеза NanoVFO 3.1 підбирати НЕ потрібно ???? Бо калібровки в синтезі достатньо ???
Андрій, прохання уточнити або підтвердити деякі із них:
1. R14=4M7 - такого великого немає у нас в наявності. Який мінімально допустимий тут ????
3. R26=330K* - я так розумію, що чим він менший, тим менше підсилення вихідного ПНЧ ???? По даташиту стоїть 1МОм і сказано, що тоді вже буде підсилення максимум 30дб. Напевно при меншому опору - ще менше. Та оскільки він йде паралельно до регулятора 100КОм, він дещо покращує плавність на низьких рівнях, так ???
4. R60=330k* - я так розумію, що це калібровка С-метра в АМ ??? При використанні синтеза NanoVFO 3.1 підбирати НЕ потрібно ???? Бо калібровки в синтезі достатньо ???
1. ставте 1М або більше - це непринциповоVasyl wrote: ↑17 May 2026, 10:49 1. R14=4M7 - такого великого немає у нас в наявності. Який мінімально допустимий тут ????
2. це час відпускання швидкої АРП. якщо треба щоб АРП відпускала повільніше то збільшить R15 або С34
3. він обмежує максимальне підсилення якщо пропав контакт у змінному резисторі
4. якщо синтез NanoVFO то підбирати не потрібно